暑假六级阅读训练2

作者:admin

来源:

2014-7-3 11:49

Office workers who would normally step into a pub or gym to cope with the stress of a working day are being invited instead to sit in front of a painting.

Manchester Art Gallery has recruited two of the country's leading experts in stress management to choose pictures that are guaranteed to leave even the most frantic feeling at ease wich the world.They have created the "tranquility tour" which allows city-centre workers to spend their lunch hour taking a soothing tour of what are described as "some of the most relaxing and inspiring paintings ever committed to canvas“. The free tour takes the visitor through several centuries of painting, from the Victorian aesthetic movement. through the PreRaphaelite school, to modern abstract an.

Kim Gowland, a gallery executive. said: "Looking at art is a stress-relieving activity. What we are trying to do is encourage people who work in the city to spend half an hour of their lunchbreak in the gallery. to chill out rather than rush around the shops."

The five works chosen by Andrew Loukes. the gallery's manager, are: John Roddam Spencer Stanhope’s The Waters of Lethe (1880), Turner's Thomson’s Aeolian Harp (1809), Sir John Everett Millais’s Autumn Leaves (1856), James Durden’s Summer in Cumberland (1925) and Bridget Riley’s Zephyr (1976).

Mr. Loukes said: "We chose five pictures that suggest restfulness. We also wamed to display the breadth of the collection. We arc particularly strong in early-19th and early-20th-century British art."

Their therapeutic powers have been endorsed by Olga Gregson and Terry Looker from the Department of Biological Sciences at Manchester Metropolitan University. Dr. Gregson said that "research shows that stress levels have reduced and moods changed for the better“ when subjects looked at paintings.

"Although art appreciation is very much a matter of personal choice, it is true that some works of art appeal to almost everyone, and that some paintings have qualities that can induce relaxation in most people." Dr. Gregson said. "Great painters such as Leonardo da Vinci were masters of techniques that could evoke particular responses in the viewer."

Dr. Gregson said the gallery represented an "oasis of calm". "You have got this wonderful opportunity to evoke a different kind of psychophysiological response."

参考译文

办公室的职员通常在一天工作之后去小酒馆或健身房缓解一下压力,而现在专家鼓励他们去欣赏油画。

[1]曼彻斯特美术馆最近聘请了两名国内杰出的压力管理专家来挑选绘画作品,保证让最烦躁的人看到这些画也能完全放松。[2]他们还推出了一个名为“宁静之旅“的活动,让在市中心工作的人们利用午餐时间来一次舒缓的旅行,欣赏一些被称为“画在帆布上的最使人放松和最激励人心的油画“。这个免费的“旅行“带领观众穿越几个世纪的油画时空,从维多利亚时期的审美运动,到拉斐尔前派风格,到现代的抽象艺术。

美术馆主管吉姆·高兰说,“欣赏艺术是一种释放压力的活动。[3]我们努力要做的就是,鼓励那些在城市工作的人们花半个小时的午休时间到画廊来放松一下,而不是匆忙去逛商店。“

美术馆馆长安德鲁·劳克斯挑选了五幅作品,它们是:约翰·罗丹·斯宾塞·斯坦霍普的《遗忘河》(1880),特纳的《汤姆森的风弦琴》(1809),约翰·埃弗雷特·米莱爵士的《秋叶》(1856),詹姆士·德顿的《坎伯兰郡的夏日》(1925)和布里奇特·莱利的《和风》(1976)。

劳克斯先生说,“我们选择了五幅宁静的图画。我们也希望能展示更多的收藏品。我们的收藏中以19世纪初和20世纪初的英国艺术品尤为突出。“

曼彻斯特城市大学生物科学院的奥尔加·格雷森和特里·卢克也认可了这些作品的治疗功能。[4]格雷森博士说,研究显示:人们在观看油画后,压力得到了缓解,情绪也变得更好了。

“尽管艺术欣赏是一种非常个性化的选择,但有些艺术作品确实能吸引几乎每一个人。一些油画有能使大多数人得到放松的特性,“格雷森博士说。“[5]像列奥纳多·达·芬奇这样的伟大画家都是拥有高超技巧的油画太师,他们的画能使观众产生特别的反应。“

格雷森博士说,美术馆象征着“平静的绿洲“。“你会得到绝佳的机会来唤起另一种不同的心理生理反应。“

测试题

1. What is done by the Manchester Art Gallery is intended to____________.
A) find out the relation between paintings and stress-easing
B) promote its magnificent collection of British art
C) reduce working people's stress levels by art appreciation
D) provide an alternative of pastime for consumers

2. The tour is named “tranquility tour" because__________.
A) it is expected to play a soothing role
B) it displays paintings through centuries
C) it comprises paintings of various styles
D) it only takes a half hour around lunch time

3. What does Kim Gowland points out about city-center workers?
A) They are pressed by family burden as well as their careers.
B) They like going shopping during their short lunchbreak.
C) They shouldn't rush around the gallery while looking at art.
D) Looking at art is much better than going to pubs or gyms.

4. According io the author, the painting's impact on relieving stress is__________.
A) based on personal experiences B) vaned from people to people
C) in need of further study D) scientifically proven

5. It is indicated by Dr. Gregson that da Vinci's paintings can____________.
A) suggest restfulness B) arouse diverse feelings
C) capture almost everyone D) ease stress in most people

#p#副标题#e#

选项翻译与答案详解

1. 曼彻斯特美术馆所做的事情是旨在___________________.
A) 找到画作和舒缓压力之间的关系 B) 推广其重要的英国艺术藏品
C) 通过艺术欣赏来帮人们减压 D)为顾客提供另一种消遣的选择
[C]原文第2段说明曼彻斯特美术馆雇用两位压力管理专家并且展览画作都是为了使人缓解压力,因此选项C为美术馆的目的。曼彻斯特美术馆不是一个研究机构,因此选项A不是他们的目的。从美术馆雇用压力管理专家这一点可以知道,美术馆并非为了展出馆藏作品,因此选项B不正确,从原文可知美术馆方并不单纯把欣赏画作当作一种业余消遣,因此选项D也不正确。

2. 这个旅程叫做“宁静之旅“,原因是__________________.
A) 它应该能起到舒缓神经的作用 B) 它展示了上百年的画作
C) 它包含了不同风格的画作 D) 它只需要在午餐时间花上半个小时
[A]第2段第2句中tranquility tour后的定语从句是对该活动的解释,从中可知选项A为本题答案。从本文可知美术馆展出画作目的是帮助在市中心工作的人减轻心理压力,活动的名称也应该与该目的紧密结合,选项B、C和D虽然在文中都有提及。但都不是活动的目的。

3. Kim Gowland指出,在市中心工作的人是怎样的情况?
A) 他们受到家庭和工作的双重压力。
B) 他们喜欢在短暂的午餐休息时间去购物。
C) 他们不应该在美术馆里匆匆忙忙地观赏艺术品。
D)观赏艺术品比去酒吧或健身房要好得多。
[B]第3段第2句句末提到的rather than rush around the shops表明Kim Gowland 认为在没有这个活动之前,在城市工作的人在午餐时间通常会逛商店,因此,本题应选B。选项A中的family burden原文没有提及;选项D中的pubs or gyms虽然在文章首句有提及,但并非Kim Gowland指出的;第3段第2句末rush around 的宾语是:shops,并非gallery,因此,选项C是利用gallery和rush around胡乱拼凑的选项,亦错误。

4. 据作者所称,画作对于减压的影响是_____________________。
A) 基于个人体验的基础之上的 B)因人而异的
C) 需要进一步进行研究的 D) 得到了科学证实的
[D]第6段末句中的research shows表明油画可以舒缓压力这个观点已经得到科学研究的证实,因此本题应选D。选项A以为油画可以舒缓压力的观点是基于个人主观判断,这与第6段末句中的research shows...相反,因此选项A不正确;原文该句也表明油画真的能舒缓压力,这种影响对于看过油画的人是相同的,选项B与此内容相反,不正确;原文没有提及以后是否会对油画和舒缓压力之间的关系作进一步的研究,因此选项C缺乏原文依据。

5.Gregson博士指出,达芬奇的画作可以____________________。
A) 展示出闲适的感觉 B)引起人们不同的感觉
C)抓住几乎所有人的目光 D) 对大多数人起到减压的作用
[C]作者在倒数第2段末句提到达·芬奇的画作目的是说明该段首句主句提及的观点:有些艺术作品确实能吸引几乎每一个人,再结合该段末句的定语从句that could evoke particular responses in the viewer即可确定大多数人对达·芬奇的画作产生特别的反应,因此本题应选C。但并没有说明这种特殊的感觉是什么,因此选项A和D推断过度了;选项B正好与文章该段内容相反,很明显是不正确的。