21.Take your time-it’s just_____ short distance from here to_____ restaurant.
A.不填；the B. a; the C. the; a D.不填；a
解析：B.考查冠词。句意：慢慢来，从这儿到旅馆只是一小段距离。diastance 表一段距离用a, 如固定搭配 from a distance of.., 第二个空the restaurant 是两人都知道的事物，是特指。
22.-I’m sorry I broke the vase.
-Oh,_____. It wasn’t very expensive.
A. you’d better not B. I’m afraid not C. as you wish D. that’s all right
23.Find ways to praise your children often,_____ you’ll find they will open their hearts to you.
A. till B. or C. and D. but
24.The two girls are so alike that strangers find_____ difficult to tell one from the other.
A. it B. them C, her D. that
解析：A。考查固定句型。句意：这两个小女孩如此相像，以至于很难辨别出彼此。此句式it 做形式宾语的结构如下find/make/consider/suppose等+it+adj/n+to do/that….。
25.They are broadening the bridge to _______ the flow of traffic.
A. put off B. speed up C. turn on D. work out
26.I’m afraid he’s more of a talker than a doer, which is______ her never finishes anything.
A. that B. when C. where D. why
27.Look over there-there’s a very long, winding path_____ up to the house.
A. leading B. leads C. led D. to lead
解析：A。本题是考察非谓语动词“leading up to“做定语修饰“Path“，意味“通向房子的路“。而且leading up to the house 可以换成“which leads up to the house“和“ path“是主动关系，所以用现在分词作后置定语。B 不是非谓语动词，C为过去分词表示被，而 “lead to“这个短语只有主动用法，D不定式表将来未发生。
28. He had his camera ready_______ he saw something that would make a good picture.
A. even if B. if only C. in case D. so that
解析：C。考查状语从句引导词。句意“他准备好了相机以防看到可以拍摄的景物。“in case 为“以防；以免“even if为“即使“if only 为“如果…“,so that “为了，以便“。
29.-Are you going to Tom’s birthday party?
-_____.I might have to work.
A. It depends B. Thank you C. Sounds great D. Don’t mention it
解析：A。此题为考查交际用语。句意“--你要去参加汤姆的生日聚会吗？--看情况而定。我可能得工作。“根据回答的后半句推测句意选A.C为“听起来不错“,用于接受某人的提议 D为“不用提了“用于回答别人说“thank you“.
30.I’m sorry I didn’t phone you, but I’ve been very busy_____ the past couple of weeks.
A. beyond B. with C. among D. over
解析：D。考查时态。通过前半句“I’ve been very busy“现在完成时，可知搭配用的时间状语为“在过去的几周里“，固定搭配用介词“over the past couple of weeks=in the past couple of weeks“.
31.When I got on the bus, I_____ I had left my wallet at home. A. was realizing B. realized C. have realized D. would realize
解析：B。此题考查时态。根据前半句“when I got on the bus“为明确的过去的时间状语，因此和一般过去时搭配。
32.The old town has narrow streets and small houses _____are built close to each other.
A. they B. where C. what D. that
解析：D。此题考察定语从句的引导词。句意：“这个老城镇拥有建的彼此靠近的狭窄的街道和狭小的房屋“。定语从句中缺少主语指物，因此用 that 。
33.We’ve offered her the job, but I don’t know______ she’ll accept it.
A. where B. what C. whether D. which
解析：选C.此题考查宾语从句的引导词。根据句意“我们提供给她了这份工作，但我不知道她是否会接受“。whether “是否“， where “哪里“what “什么“，which “哪个“。
34. There’s a _____ in our office that when it’s somebody’s birthday, they bring in a cake for us all to share.
A. tradition B. balance C. concern D. relationship
解析：A.考查词汇意义。句意“在我们办公室有一个长期以来形成的做法是当时某个人的生日的时候，他们会拿来一个蛋糕来分享“A “tradition“[C] belief or custom passed on in this way; any long-established method, practice, etc 传统的信仰和风俗; 长期以来形成的方法﹑ 做法等。balance [c][u]天平；平衡，concern “担心；担忧；关心“，relation “关系；亲戚“ 。
35. She was surprised to find the fridge empty; the child _____ everything!
A. had been eating B. had eaten C. have eaten D. have been eating
I first went to hear a live rock concert when I was eight years old. My brother and his friends were all ___36____ of a heavy metal group called Black Wednesday. When they ___37____ that Black Wednesday were going to perform at our local theatre, they all bought ____38___ for performance. However, at the last minute, one of the friends couldn’t go, so my brother __39_____ me the ticket. I was really ___40____!
I remember the buzz (嘈杂声) of excitement inside the theatre as we all found our __41____ . After a few minutes, the lights went down and everybody became ___42____. I could barely make out the stage in the ___43____. We waited. Then there was a roar from the crowd, like an explosion, as the first members of the band ___44____ the stage. My brother leaned over and shouted something in my ear, but I couldn’t ____45___ what he was saying. The first song was already starting and the music was as ____46___ a jet engine. I could ___47____ the drum beats and bass notes in my stomach.Ican’t recall any of the songs that the band played. I just __48_ that I really enjoyed the show and didn’t want it to _ 49_. But in the end, after three encores (加演), the show finished. We left the 50_ and walked unsteadily out onto the pavement. I felt a little dizzy, as if I had just 51_from a long sleep. My ears were still 52_with the beat of the last song. fter the 53 , I became a Black Wednesday fan too for a few years before getting into other kinds of music. Once in a while, 54_, I listen to one of their songs and 55_I’m back at that first show.
36. A. members B. friends C. fans D. volunteers
37. A. guessed B. discovered C. thought D. predicted
38. A. flowers B. drinks C. clothes D. tickets
39. A. booked B. offered C. returned D. found
40. A. relaxed B. embarrassed C. excited D. encouraged
41. A. seats B. entrance C. spots D. space
42. A. comfortable B. quite C. serious D. nervous
43. A. silence B. noise C. darkness D. smoke
44. A. fell upon B. got through C. broke into D. stepped onto
45. A. forget B. hear C. repeat D. bear
46. A. loud B. heard C. sweet D. fast
47. A. feel B. touch C. enjoy D. digest
48. A. realize B. understand C. believe D. remember
49. A. continue B. delay C. finish D. change
50. A. party B. theatre C. opera D. stage
51. A. escaped B. traveled C. benefited D. woken
52. A. aching B. burning C. ringing D. rolling
53. A. competition B. performance C. interview D. celebration
54. A. though B. otherwise C. instead D. besides
55. A. decide B. regret C. conclude D. imagine
36. C 下文最后一段有照应“I became a Black Wednesday fan too for a few years “。
37. B discovered ““发现“。guessed “猜测“ thought “认为“ predicted “预测“。
38. D “ticket for…“ 搭配，表演的票。
39. B offered “主动提供“，从上文看，因为离演出还有一分钟时有一个朋友不能去，我的哥哥就将票给了我。
40. C. 从上文推理出我得到票后应该很兴奋。relaxed “放松的“embarrassed “尴尬的“ excited“兴奋的“ encouraged“受到鼓舞的“。
41. A.inside the theatre“在剧场里面“应是找到座位。entrance“入口“， spots“地点，现场space“空白，空“
42. B。 和上文刚入场的嘈杂对比，要演出了应是静下来了。
43. C。从上文“make out the stage“,指很难辨认出舞台，可推断因为太黑所以看不清。
44. D。 踏上舞台用“stepped onto“. fell upon指“躺在..上“ got through“通过；做完“ broke into “闯入“
45. B. 上下文。
48. D。对应上文的recall “记起；回忆起“.
52. C. 耳朵鸣响用“ringing“。 aching“疼痛“ burning “燃烧“ rolling“滚动“。
54. A。though 做副词“然而“
55. D。imagine 意为“想象“又回到了当时那个现场。
Arthur Miller(1915-2005)is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Miller` s father had moved to the USA from Austria Hungary,drawn like so many others by the“ Great American Dream“. However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s.
Millers' s most famous play, Death of a Salesman , is a powerful attack on the American system ,with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman , the hero of the play, we see a man who has got into trouble with his worth. Willy is “burnt out“ and in the cruel world of business there is no room for sentiment : if he can't do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.
When it was first staged in 1949 ,the play was greeted with enthusiastic reviews ,and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics` Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards.
Miller died of heart failure at his home in Roxbury, Connecticut ,on the evening of February 10,2005,the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.[来源:高&考
56. Why did Arthur Miller' s father move to the USA?
A. He suffered from severe hunger in his home country.
B. He was attracted by the "Great American Dream.
C. He hoped to make his son a dramatist.
D. His family business failed.
57. The play Death of a Salesman
A. exposes the cruelty of the American business world
B. discusses the ways to get promoted in a company
C. talks about the business career of Arthur Miller
D. focuses on the skills in doing business
58. What can we learn about Willy Loman?
A. He treats his employer badly.
B. He runs the Wagner Company.
C. He is a victim of the American system.
D. He is regarded as a hero by his colleagues.
59. After it was first staged, Death of a Salesman
A. achieved huge success
B. won the first Tony Award
C. was warmly welcomed by salesmen
D. was severely attacked by dramatists
60. What is the text mainly about?
A. Arthur Miller and his family.
B. The awards Arthur Miller won.
C. The hardship Arthur Miller experienced.
D. Arthur Miller and his best-known play.
【语篇解读】本文是讲述了阿瑟.密勒的生平经历及他的代表作Death of a Salesman的内容及评价。
57. A。细节推断题。从第二段第一句话可知米勒写《推销员之死》的目的是对美国制度的攻击，因为美国商业制度的侵犯性和坚持将金钱和社会地位作为价值的显示。A 指出了, 暴露了美国商业世界的残酷。下文也提到了，in the cruel world of business。
58. C.推理判断题。从上文介绍情节中得知Willy Loman是戏剧中一个角色，而这个角色最终因为在这个制度中屡遭失败自杀身亡，因此推断他是美国制度的受害者。
Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York--he in computers, she in special education. "Teaching means everything to us," Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about life's purpose.
Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton' s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer's home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire," Tim recalls. He placed the brochure on his desk, "as a reminder."
Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.
The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look-see. “We didn’t want to give the children rubbish,“ says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dollywood board members-included classics such as Ezra Jack Keats’s The Snowy Day and newer books like Anna Dewdney’s Llama Llama series.
Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books I’ve never heard of .“
The Richters spend about ＄400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,“ says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.“
62.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?
A. Give out brochures. B .Do something similar.
C. Write books for children D. Retire from being a teacher.
63.According to the text, Dollly Parton is .
A. a well-known surgeon B. a mother of a four-year-old
C. a singer born in Tennessee D .a computer programmer
64.Why did the Richters go to Dollywood?
A. To avoid signing up online.
B. To meet Dollywood board members.
C. To make sure the books were the newest.
D. To see if the books were of good quality.
65.What can we learn from Tim’s words in the last paragraph?
A. He needs more money to help the children.
B. He wonders why some people are so busy.
C. He tries to save those waiting to die.
D. He considers his efforts worthwhile.
61. A。细节理解题。由第一段最后两句话可知是Tim 得病导致他思考生命的意义。
62. B。细节理解题。从第二段Tim说的话中“I could do something like this when we retire“,知道他打算在退休后做类似的事，是B选项。
63. C。细节理解题。从第二段的第一句话得出Dollly Parton 是singer.
64. D.。细节理解题。从第四段前两句话中得出，“We didn’t want to give the children rubbish“ 比喻指我们不想要质量不好的东西。从本段首句主题句中也能得出the Richters 关心的是书的质量。
65. D。从最后一段Tim的话“ 有些人坐而等待死亡，而有些人则在他的余生尽可能的忙碌着“ 可知，他认为自己做出的事情是值得的有意义的
Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost his job, and the plan fell apart.
“I have two kids in college, and I want to say ‘come home,’ but at the same time I want to provide them with a good education,“ says Jacobs.
The Jacobs family did work out a solution: They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school.
With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear more families like the Jacobs. More students are applying for aid, and more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around.
At the same time, tuition（学费）continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade,
“If we go on this way for another 25years, we won’t have an affordable system of higher education,“ says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class families have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.“
Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.
67. How did the Jacobs manage to solve their problem?
A. They asked their kids to come home.
B. They borrowed $20,000 from the school.
C. They encouraged their twin sons to do part-time jobs.
D. They got help from the school and the federal government.
68. Financial aid administrators believe that _______.
A. more families will face the same problem as the Jacobses
B. the government will receive more letters of complaint
C. college tuition fees will double soon
D. America’s unemployment will fall
69.What can we learn about the middle class families from the text?
A. They blamed the government for the tuition increase.
B. Their income remained steady in the last decade.
C. They will try their best to send kids to college.
D. Their debts will be paid off within 25 years.
70.According to the last paragraph, the government will .
A. provide most students will scholarships
B. dismiss some financial aid administrators
C. stop the companies from making student loans
D. go on providing financial support for college students
66.B． 推理判断题。第一段提到Diana Jacobs的家庭本来有一个可行的计划可以支付两个双胞胎儿子的大学费用，可由于丈夫的失业计划瓦解了。
67.D．推理判断题。第三段指出解决方案solution 是向学校索求更多的援助，每个儿子增加贷款到最大额度。如原文“They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program.“，也即是选项B。
68. A。细节推断题。由第四段“expect to hear more families like the Jacobs“可以得知 财政援助的管理员们预期会看到更多像Jacobs一家的情况，同义转换即选项A。而BD原文没有提到，C 从第五段“Student borrowing has more than doubled in the last decade“,可知在过去10年里已经长了一倍还多，因此是错的。
69. C。推理判断题。从第六段最后一句话“They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.“可知，无论需要什么他们都会送孩子去上大学，即使那意味着大笔的债务。
Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.
Recently, two researchers, Jose Milan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic school in Lausanne, Switzerland, demonstrated（展示）a small robotic wheelchair directed by a person’s thoughts.
In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right band. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.
“our brain has billions of nerve ceils. These send signals through the spinal cord （脊髓）to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,“ Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.“[来源:高&考%资(源#网KS5U.COM]
The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.
Prof. Milan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.“
He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.
71.BCI is a technology that can
A. help to update computer systems B. link the human brain with computers
C. help the disabled to recover D. control a person's thoughts
72. How" did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?
A. By controlling his muscles. B. By talking to the machine.
C. By moving his hand. D. By using his mind.
73. Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?
A. scalp→computer→cap→wheelchair B. computer→cap→scalp→wheelchair
C. scalp→cap→computer→wheelchair D. cap→computer→scalp→wheelchair
74. The team will test with real patients to
A. make profits from them B. prove the technology useful to them
C. make them live longer D. learn about their physical condition
75. Which of the following would be the best title for the text?
A. Switzerland, the BCI Research Center B. New Findings About How the Human Brain Work
C. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled D. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries
72.D．细节理解题。见第二段“Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right band.“。
74.B．细节推断题。见最后一段“to prove that this is a technology they can benefit from.“，证明他们可以从中获得的好处。
75.C.主旨大意题。本文是新闻文体，因此要关注首段的中心，由首段的第二句话“Brain-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.“推断选C。
[ 1 ] Do you spend over an hour each day texting messages to your friends? Do you frequently ignore work, study, and other activities to check your phone for messages? Are you anxious and restless if you are separated from your mobile phone? Do you hardly ever use your phone to talk any more, and do your thumbs hurt from texting too much?
 If , then it is very possible that you are a textaholic. A textaholic can be defined as someone who is addicted to sending and receiving messages. The main symptoms are a strong desire to text messages, which takes precedence (优先)over everything else, and bad moods, low spirits and a lack of self-confidence if messages fail to come in. The root of the problem, as with many addictions, is the desire to escape from emotional difficulties such as stress, anxiety and relationship problems. Experts warn that text addiction is likely to become the most common form of addiction in the future, especially among the young.
 So what can you do if you think you may be a textaholic? The key is to get your life back in balance. Make sure you resist the urge to answer every message you receive, and consider leaving your mobile phone behind occasionally when you go out. Most importantly, make a point of spending quality time with friends and family, and make time to re-learn the art of face-to-face conversation instead of conducting your relationships by means of text messages. Not only will you save time and money, but you may also rediscover the pleasure of true communication.
76. How does the author introduce the topic of the text? (no more than 5 words)
77. Fill in the blank in Paragraph 2 with proper words. (no more than 8 words)
78. What emotional difficulties may be the causes of text addiction? (no more than 5 words)
79. What do experts say about text addiction? (no more than 14 words)
80. What is the main idea of Paragraph 3? (no more than 8 words)
76.By asking/raising questions.仔细审题，此题目是问及作者组织文章的方式，即如何提出话题的。分析本文的文体是议论文，议论文的写作结构是“引出话题—陈述论点—论证论点—小结论点“，通过开头第一段可以看出引出话题的方式是通过问问题。
77. you answer “yes“ to any of the questions。此题是补全题，考查上下文理解和补全的能力。通过上文看是提出一些假设的问题，所以空所在的这句是上下段的过渡句，因此应填答案。
78. stress anxiety relationship problems。此题是细节理解题目，依据在第二段第二句话，另外要注意字数限制，因此也考查学生搜索信息和概括的能力。
79. It may become the most common form of addiction , especially among the young.此题要求回答问题且有字数限制，原文提到“Experts warn that text addiction is likely to become the most common form of addiction in the future, especially among the young.“而回答是要对这句话的信息进行同义的转换和重组，在字数之内。
80.How to get rid of text addiction.此题是概括main idea的题目，因此综合论说文的特点，概括大意如上。
参考答案;1-5CABBA 6-10:CBACB 11-15:CAABC 16-20:CABAC 21-25:BDCAB 26-30:DACAD 31-35:BDCAB 36-40:CBDBC 41-45:ABCDB 46-50:AADCB 51-55:DCBAD 56-60:BACAD 61-65:ABCDD 66-70:BDACD71-75:BDCBC
76.By asking/raising questions.
77.you answer “yes“ to any of the questions
78.stress anxiety relationship problems
79.It may become the most common form of addiction , especially among the young.
80.How to get rid of text addiction.